Skrevet af:
Anne Sonne

Akupunktur til fødselsmodning

Jeg ventede pige nr. 2 i år 2018 – som efter mange mislykkede fertilitetsbesøg blev undfanget i sidste forsøg efter akupunkturbehandling hos Gitte. Se anden beretning
Ved min første graviditet gik jeg langt over tid og måtte til sidst igangsættes med mange komplikationer og besvær til følge for både barnet og mig selv. Jeg fik ikke en eneste ve af mig selv – alt var styret af ve-drop på højeste dosis. Vi endte med indlæggelse i næsten 1 uge efterfølgende.
Derfor ønskede jeg denne gang brændende at opleve en helt naturlig fødsel. Jeg var til jordemodertjek 39+0 og fik nedslående at vide at jeg var helt lukket og havde 3,5 cm livmoderhals tilbage.
Jeg henvendte mig derfor til Gitte, og vi blev enige om en behandlingsplan med opstart 2 dage efter.
Jeg fik første behandling en torsdag eftermiddag. Fredag aften fik jeg i et par timer meget regelmæssige plukkeveer. Jeg fik behandling af Gitte 2 gange mere i den efterfølgende uge. Begge gange summede det i muskulaturen i min livmoder ca. 24-48 timer efter hver behandling.
Jeg fik en sidste behandling onsdag i ugen efter (altså knap 14 dage efter første behandling). Inden den behandling var jeg ved jordemoder og fik at vide at jeg havde 2,5 cm livmoderhals tilbage og var 0,5-1 cm åben.
Om torsdagen mærkede jeg ingenting til behandlingen og blev lidt nedslået – jeg gik i seng med en frygt for at jeg max 5 dage efter skulle sættes i gang.
Klokken 4.00 fredag morgen vågnede jeg af en ve. De kom regelmæssigt derfra med 10 minutters mellemrum i nogle timer, så blev der kortere imellem dem.
Jeg havde en dejlig fredag, med veer der var til at være i og holde ud.
Klokken 16.00 ringede jeg ud til fødegangen – her var der 3-4 minutter mellem veerne.
Jeg tog på fødegangen, men var ved undersøgelse kun 2,5 cm åben og havde endnu 0,5 cm livmoderhals tilbage.
Jeg blev derfor bedt om at komme tilbage efter et par timer. Jeg gik en lille tur på sygehuset, men vendte efter ca. 30 minutter tilbage, da den velkendte summen fra akupunkturen begyndte og med den fulgte veer, jeg havde en ret god idé om gav en del.
Jeg blev undersøgt igen – denne gang kunne jeg få en stue selv om de ikke mente det var oppe over før om mange timer. Klokken var her 17.45.
Min krop virkede fri, arbejdede meget godt med veerne og jeg havde overskud til at joke med jordemoderen både under veer og i pauserne.
Min datter blev født klokken 19.19 efter en helt naturlig fødsel uden nogen indgreb eller komplikationer.
Vi tog hjem om natten og jeg fik lige nøjagtig den oplevelse jeg virkelig havde drømt om og håbet inderligt på.
Jeg er helt sikker på at Gittes behandlinger bærer en stor del af æren.

Anna Sonne


©2021 Akupunktur-Klingenberg | Akupunktur-Klingenberg | Klingenberg 15, 5000 Odense C | CVR-nr: 17416537
Designet af Masked Media