Skrevet af:
Niels Christian Øllegaard

Springfinger

For halvandet år siden fik jeg en “springfinger”, seneknuder i håndfladen,hævet finger, ømhed når jeg bøjede fingrene sammen, og kunne ikke strække den ud igen uden modstand og et pludseligt “spark”.
Jeg var da 65 år gammel, havde været violinist på fuld tid, stort set siden jeg var 21,
og var på mine ældre dage glad for at kunne spille videre, som kontraktansat i
Odense Symfoniorkester.
Men min uundværlige 3. finger på venstre hånd var nu knap nok til at stole på.
Fra orkesteret anbefalede man mig “Klinik for musikersundhed” på OUH, hvor jeg fik den besked at jeg nok kunne spille videre uden at forværre problemet. Men for at løse det skulle jeg sansynligvis have en operation + efterfølgende pause med genoptræning.
Ikke de mest opmuntrende udsigter for en arbejdsglad mand på pensionist livets rand.
Men hvad skulle jeg gøre; hvad med akupunktur hvar der nogen der foreslog.
Ja hvorfor ikke og fandt Akupunktur Klingenberg hos Gitte Ebbesen kun 5 minutters gang fra arbejdspladsen, jo det måtte prøves.
Efter aftale mødte jeg op (lidt skeptisk, var det noget hokus-pokus)men blev venligt modtaget og omhyggeligt udspurgt og undersøgt.
Jeg blev lagt på briksen og Gitte gik igang. Roligt og nænsomt blev en halv snes nåle stukket
i min dyrbare hånd og jo vist gjorde det ondt et halvt sekund ad gangen, men derefter kunne jeg ligge en halv time i fred og ro og lytte til beroligende musik.
Skete miraklet med det samme ?, nej efter de første 3 behandlinger mærkede jeg ikke nogen forandring, men efter 5-6 behandlinger synes jeg at fingeren var mindre øm og det stive led
blødere. Alligevel tænkte jeg om det for alvor havde hjulpet. Jeg spillede videre, skånede fingeren lidt, hvorefter det en skønne dag gik op for mig at mit problem var næsten forsvundet.
Fingeren fungerede, og det gør den stadigvæk nu et år senere. Jeg spiller glad og fro videre i Odense Symfoniorkester så længe der er brug for mig.
Nu har jeg så fået en springfinger på den anden hånd, hvor denne ikke betyder så meget,men ellers tænker jeg at det ordner Gitte Ebbesen.
Alligevel er jeg lidt bekymret, for min kone er så imponeret af resultatet med akupunktur
at hun også vil have mig behandlet for snorken, sløvhed, stædighed, glemsomhed, og lejlighedsvis døvhed eller åbenlys ulydighed, men til alt dette tror jeg ikke Gitte har nåle nok.

Med venlig hilsen
med respekt og taknemlighed
Niels Christian Øllegaard


©2020 Akupunktur-Klingenberg | Akupunktur-Klingenberg | Klingenberg 15, 5000 Odense C | CVR-nr: 17416537
Designet af Masked Media